Hvad er Fortælletid?

Fortælletid er en verden af fortællinger, der er fortalt af Danmarks bedste historiefortællere.
Med abonnement på Fortælletid Bibliotek giver landets biblioteker deres brugere adgang til at streame videoer med nogle af Danmarks bedste historiefortællere.

Man bliver aldrig for gammel til en god historie, og Fortælletid er en ny mulighed for at tilbyde bibliotekets brugere adskillige rejser ind i fortællekunstens verden.

På Fortælletid kan man se videoer med professionelle historiefortællere, der fortæller både kendte og mindre kendte eventyr, historier fra den nordiske mytologi, fabler og en masse andre fortællinger, primært målrettet børnefamilier, men som taler til unge og andre voksne.

Jeres biblioteksbrugere kan blandt andet vælge folkeeventyrene om Rødhætte, Klodshans og Prinsessen på Glasbjerget. Eller hvad med moderne kunsteventyr, fortællinger fra den nordiske mytologi eller noget helt tredje? eller noget fjerde? Der er intet øvre loft over, hvor mange historier, de kan streame.

Ofte gemmer der sig en god historie bag historierne. For eksempel kan man opleve Hans Laurens fortælle myten Sult og skæg, som han selv har fået fortalt af en dreng fra Angola, da han var i Afrika for at fortælle historier og arbejde med børn og fortælling. Hans Laurens har blandt andet modtaget Børnesagsprisen for sit arbejde med børn, historiefortælling og børns historier. Man kan også få fortalt historier af Kari Brinch, der tidligere har været ansat som eventyrfortæller i Børnekulturhuset Fyrtøjet, der formidler H. C. Andersens eventyrverden til børn fra hele verden.

Fortællingerne kan bruges som godnathistorier sammen med børnene, som eftermiddagshygge eller man kan snuppe en historie, når familien er på farten. Som bonus er der videoer med drømmerejser og afspænding, så Fortælletid også kan bruges til at ’falde helt ned’ efter en lang dag.

På Fortælletid er der også nye historier skabt af fortællerne selv. Både fordi enhver tids historiefortællere selvfølgelig supplerer med nye fortællinger inspireret af deres samtid og for at inspirere brugerne til selv at springe ud i det.

Brugerne får adgang ved at logge ind med deres sædvanlige kodeord via bibliotekets egen hjemmeside, og når de er inde, er der adgang til ubegrænset streaming af samtlige historier. Det er let at søge historier frem og brugerne inspireres til at finde videre til lignende historier.
Fortællingerne kan også streames på biblioteket, bruges til digitale arrangementer og tænkes ind i bibliotekets fysiske rammer i aktuelle udstillinger eller en historiehule.

Køb Fortælletid

Er du interesseret i at tilbyde Fortælletid til dine biblioteksbrugere?